Yılmaz Erdoğan (1967)

yilmazErdogan

 

 

yazar, işadamı
1967 yılında Hakkari’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini, Ankara’da tamamladı. İTÜ İnşaat Mühendisliğini kazandı. Fakat ağır basan tiyatro tutkusu, eğitimini yarıda bırakmasına neden oldu. Tiyatroya Ferhan Şensoy´un ‘Nöbetçi Tiyatrosu’nda başladı. Daha sonra Levent Kırca’nın ‘Olacak O Kadar’ adlı televizyon programında yazar olarak görev yaptı.

TRT´de yayınlanan ‘Umut Taksi’ adlı diziyi yazdı ve bu dizide oyuncu olarak rol aldı. ‘Gereği Düşünüldü’ isimli oyunu yazdı. Bu oyundan sonra tiyatro çalışmalarına Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nda devam etti. ‘Haşlama Taşlama’ ve ‘Kadınlık Bizde Kalsın’ adlı oyunları yazdı.

Yılmaz Erdoğan, bundan sonra ortağı Necati Akpınar ile birlikte kurduğu Beşiktaş Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada yine başrollerini Demet Akbağ ile paylaştığı ‘Bir Demet Tiyatro’ adlı diziyi yazdı. ‘Otogargara’ müzikalini yazdı.
‘Kayıp Kentin Yakışıklısı’ adlı bir şiir kaseti, Prestij Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı.

Senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini paylaştığı ‘Vizontele’ filmini çekti.

ESERLERİ:
1.Hüzünbaz Sevişmeler
2.Kadınlık Bizde Kalsın
3.Kayıp Kentin Yakışıklısı
4.Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar
5.Anladım
HABER

Yılmaz Erdoğan, Şeyh Said`in torunuyla evleniyor

Yılmaz Erdoğan, Şeyh Said`in soyundan gelen ve kendisi gibi tiyartocu 23 yaşındaki Belçim Bilgin`le önümüzdeki eylül ayında nikah masasına oturuyor.

Yılmaz Erdoğan, 1.5 yıl önce BKM`ye oyuncu olmak için başvuran ve Şeyh Said`in soyundan gelen 23 yaşındaki Kürt kızı Belçim Bilgin`le önümüzdeki eylül ayında nikah masasına oturacağı öğrenildi. Yılmaz Erdoğan`ın, adı `çimen yaprağı` anlamına gelen Belçim Bilgin`le bir yıldır birlikte olduğu bildirildi. 1983 Ankara doğumlu olan Belçin Bilgin, 2001`de Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü`nde yüksek eğitimine başladı. Ancak lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu deneyen Belçin Bilgin, oyuncu olmayı düşünüyordu. Muhafazakar ailesini ikna etmeyi başaran genç kız, 1.5 yıl önce bir arkadaşının aracılığıyla Yılmaz Erdoğan`la tanıştı. Erdoğan`ın hocalık yaptığı BKM Workshop`lara katılan Belçim Bilgin, bir oyunda rol alamadı, ama her zaman Yılmaz Erdoğan`ın himayesi altında oldu.

CANNES`A KATILDI

Iraklı Kürt yönetmen Hiner Saleem`in filmi `Sıfır Kilometre`de başrol oynayan Belçim Bilgin, Cannes Film Festivali`ne katıldı. Geçen yıl Uluslararası 58. Cannes Film Festivali`nde Altın Palmiye için yarışan `Sıfır Kilometre`nin kamera ve negatifleri ise Yılmaz Erdoğan ile BKM metin yazarı Muhsin Kızılkaya tarafından sağlanmıştı. Belçim Bilgin, yüksek öğrenimini sürdürürken Yılmaz Erdoğan ve Muhsin Kızılkaya`nın teklifi ile casting için İstanbul`a gelmiş, sonra da filmin kadın başrol oyuncusu seçilmişti. Belçim Bilgin, film gösterime girdikten sonra verdiği bir röportajda ise, `Ben Türkiye`de yaşayan bir Kürt olarak, böyle bir filmde oynayarak orada yaşananların dünyaya, Türkiye`ye aktarılmasında bir rol oynadıysam bu beni çok mutlu ediyor. Bu filmin hikayesinin gerçek yaşamdan alınması, orada yaşayan insanların acılarını anlatıyor olması, benim ve ailem için yeterli sebepti. Tabi ki bunun yanında Kürt değerleri ile büyümüş olmam yeterince etkili. Zaten sanatı, temaları evrenselleştiren bir unsur olarak görüyorum` demişti.

ŞEYH SAİT SOYUNDAN

Belçim Bilgin bir röportajında şunları söyledi: `Şeyh Said benim babamın dedesi, daha doğrusu dedesinin büyük abisi. Anne tarafımdan ise bütün örf ve adetleri ile tam bir aşiret kültürü aldım. Hayal kırıklığı yaşayan insanların hikayelerini dinledim. Hayal kırıklığı yaşayan insanlar derken Kürtleri kastediyorum` demişti. 1865`te Diyarbakır`ın Palu ilçesinde doğan Şeyh Said, `Şeyh Said Ayaklanması`nı başlattığı gerekçesiyle İstiklal Mahkemeleri tarafından 1925`te idam edildi.

 

HABER

Güle güle Sürahi Nine
15 Mart 2012

YILMAZ Erdoğan’ın “Sürahi Nine” tiplemesini yazarken ilham aldığı babaannesi Süheyla Erdoğan hayatını kaybetti. Süheyla Erdoğan, Ankara’daki Trafik Hastanesi’nde önceki gün hayata veda etti.Acı haberi alan tüm Erdoğan ailesi Ankara’ya gitti. Mustafa Erdoğan, “Tüm aile Ankara’dayız, üzüntümüz çok büyük” diye konuştu. Erdoğan’ın cenazesi, dün kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedildi.

Etiketler:

Bu yazı toplamda 947 kişi tarafından görüntülendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Biz Kimiz?

Dünyanın her bölgesinden insanın sohbet etmek, yeni arkadaşlıklar kurmak için tercih ettiği sohbet sitesi. Binlerce insanın bir araya geldiği global sohbet odalarında sizlerde yerlerinizi alarak yeni sohbet arkadaşlıkları kurun. Sohbetinizi ilerleterek, yeni aşklara yelken açın. Boş zamanlarınızı, yalnız geçirdiğiniz zamanları daha dinamik şekilde değerlendirin.

Bu sitedeki tüm metin, resim, tasarım, yazılım ve içerikler telif hakları kapsamındadır. Bu sitedeki tüm bilgiler değiştirilebilir.

© 2019 Tüm Hakları Sakıldır.
www.sekershell.com